Unul dintre catalizatorii revigorării de luni a burselor europene a fost acest acord la care ar fi ajuns SUA și China și care a impulsionat acțiunile întreprinderilor auto. O veste care a determinat o creștere a valorilor din acest sector cu 3% la nivelul Europei.
Totul a pornit de la un mesaj postat de Trump pe Twitter, potrivit căruia ”China a fost de acord să reducă și să suprime drepturile vamale pentru autoturismele importate din Statele Unite”, o decizie cu impact ”considerabil” pentru producătorii de echipamente auto de calitate, potrivit analiștilor de la Deutsche Bank.
Aceste tarife au crescut, în această vară, de la 15% la 40%, ca represalii la taxele impuse de SUA, care au denunțat, prin vocea președintelui, în special transferul de tehnologie, furtul de proprietate intelecturală și barierele de intrare, non tarifare, pe piața chineză.
Piețele financiare și-au pus mari speranțe în întrevederea avută, în weekend, la Buenos Aires, unde s-a desfășurat summitul G20. Dacă este să dăm crezare afirmațiilor lui Trump, ea a fost ”extraordinară”. China însă nu a vorbit nici de acel armistițiu de trei luni evocat de liderul de la Casa Albă, dar nici de o relansare a escaladei tarifare în caz de eșec al negocierilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.