Trump şi soţia sa au preluat separat câteva apeluri telefonice lângă pomul de Crăciun, printre care şi pe cel al unui băieţel pe nume Coleman, care a fost întrebat de preşedinte dacă încă mai crede în "Santa".
"Pari că te simţi bine. Încă mai crezi în Moşul? Pentru că la şapte ani nu mai e important, nu-i aşa?" a spus Trump râzând, fără a auzi răspunsul de la celălalt capăt al firului, fiind la un pas de a distruge copilului, mitul.
Din 1955, în fiecare an, de Crăciun, NORAD monitorizează "traseul" Moşului, alături de numeroşi voluntari, care îi ajută pe militari să răspundă telefoanelor şi e-mail-urilor copiilor.
Citește și:
Moș Crăciun a pornit la drum și este supravegheat de armata americană
Totul a început cu o reclamă pentru lanţul de magazine Sears într-un ziar local din Colorado, care îndemna copiii să-l sune pe Moş Crăciun.
Din cauza unei greşeli de tipar, numărul apărut în ziar nu era al magazinului, ci făcea legătura telefonică la NORAD.
Iniţial surprins când un băieţel l-a întrebat dacă este cu adevărat Moş Crăciun, ofiţerul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc. A dat instrucţiuni subalternilor să furnizeze informaţii despre localizarea lui Moş Crăciun şi a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că pe cer a fost zărit un obiect straniu.
Monitorizarea, realizată, potrivit NORAD, cu ajutorul ''senzorilor cu infraroşu din nasul lui Rudolf'', unul dintre cei nouă reni înhămaţi la sania lui Moş Crăciun, a devenit o adevărată tradiţie în SUA.
Călătoria este redată în timp real pe site-ul NORAD (www.noradsanta.org) şi pe contul de Twitter asociat (@NoradSanta).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.