Prina rețea care l-a interzis pe fostul lider de la Casa Albă a fost Twitter. Platforma a eliminat definitiv contul personal al lui Trump și accesul la cei aproape 90 de milioane de simpatizanți, la începutul lui ianuarie, invocând riscul că acesta ar pute incita în continuare la violență, la trei zile după ce președintele i-a îndemnat pe mii de susținători să meargă la Capitoliu (Parlamentul american), în timp ce Congresul se întrunea pentru a certifica înfrângerea sa în fața democratului Joe Biden.
Haosul rezultat, privit cu șoc în întreaga lume, a provocat și moartea a patru persoane.
Folosirea frecventă a Twitter de către încă liderul de la Washington, a fost o parte esențială a campaniilor sale, întrucât astfel a preluat controlul Partidului Republican și a învins-o pe democrata Hillary Clinton în alegerile din 2016. De atunci a folosit Twitter pentru a-și întări baza politică, atacându-i pe cei care i se opuneau.
Trump a promis, în iarnă, că își va construi propria sa rețea socială însă tentativa a fost abandonată iar blogul închis definitiv în urmă cu câteva zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.