Acest 'gest umanitar' va contribui la modernizarea unui spital şi crearea unui centru comunitar ruso-german, au indicat cele două ministere de externe, într-un comunicat comun.
'Suntem încrezători că acest gest voluntar va îmbunătăţi calitatea vieţii supravieţuitorilor blocadei şi va contribui la reconcilierea istorică între popoarele celor două ţări, ca fundamentală pentru viitorul relaţiilor bilaterale', afirmă textul menţionat.
Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, această donaţie nu este însă suficientă pentru a închide problema despăgubirilor individuale.
Replica Moscovei
'Această iniţiativă umanitară nu înseamnă închiderea chestiunii acordării de plăţi individuale de către guvernul german tuturor supravieţuitorilor blocadei care mai sunt acum în viaţă', a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova într-un comunicat.
Citește și Adevărul care sperie! ”Nu vă gândiți la o Rusie după Putin”!
Zaharova a citat decizia de acordare a câte 2.500 de euro evreilor care au supravieţuit asediului Leningradului, ca parte a despăgubirilor pentru Holocaust.
În jur de un milion de civili au murit în cursul celor doi ani şi jumătate ai asediului armatei naziste asupra Leningradului, astăzi Sankt-Petersburg şi al doilea oraş al Rusiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.