În aceste condiții, în jurul orei 15:00 GMT, bancnota verde a scăzut cu 0,65%, până la 1,1044 dolari pentru un euro, după ce a coborât la 1,1095 dolari, un nivel nemaivăzut din martie 2022. „Tensiunile bancare continuă să cântărească în evoluția dolarului” , în timp ce dificultățile First Republic Bank se accentuează, a comentat Ipek Ozkardeskaya, analist la SwissQuote Bank. Piețele estimează că semenele de întrebare legat de starea de sănătate a băncilor americane ar putea determina Rezerva Federală (Fed) să decidă o creștere mai moderată a ratei dobânzii.
În măsura în care la Washington continuă dezbaterile politice privind plafonul datoriei, „e puțin probabil ca dolarul să-și recapete vigoarea”, a adăugat Ipek Ozkardeskaya. Înainte de reuniunea Fed de săptămâna viitoare, investitorii vor analiza ultimele date oficiale referitoare la ritmul activității economice din SUA în primul trimestru, ce vor fi publicate joi, precum și valorile indicelui PCE, măsura inflației preferată de Fed, care va fi anunțată vineri.
În așteptarea ședinței Fed, „euro se iese în evidență dintre celelalte valute pentru că piața favorizează băncile centrale care vor continua să lupte împotriva inflației, ceea ce va face, fără îndoială și Banca Centrală Europeană, așa cum au dat de înțeles, în ultimul timp, numeroși oficiali ai BCE”, a estimat, la rândul său, Francesco Pesole, analist la ING. În Europa, banca centrală a Suediei, Riksbank, a majorat rata dobânzii cu 0,5 puncte procentuale, până la 3,5%.
Cu toate acestea, coroana suedeză a cedat 0,15% în fața bancnotei americane, până la 10,33 coroane, și a pierdut 0,80% în fața euro, până la 11,41 coroane. „Credem că Riksbank va începe să-și relaxeze politica monetară mai repede decât alte bănci centrale europene”, a declarat Andrew Kenningham, analist la Capital Economics, care a subliniat că Suedia este probabil să se confrunte cu o recesiune mai profundă decât alte țări din Europa.
Citetește și First Republic Bank, a treia bancă americană care se prăbușește
Acțiunile First Republic Bank s-au prăbușit la un minim istoric, în urma unui raport potrivit căruia consilierii au făcut rost de potențiali cumpărători de noi acțiuni, ca parte a unui plan de salvare a creditorului aflat în dificultate, scrie Bloomberg.
Consilierii vor încerca să convingă marile bănci americane, care au salvat deja o dată First Republic, să cumpere obligațiuni de la compania din San Francisco la rate peste nivelul pieței, pentru o pierdere totală de câteva miliarde de dolari, mai puțin decât comisioanele Federal Deposit Insurance Corp. asociate cu orice faliment al First Republic, a relatat miercuri CNBC. Ca parte a acestui plan, consilierii au făcut deja rost de posibili cumpărători pentru noile acțiuni, a precizat CNBC, citând surse pe care nu le-a identificat.
Acțiunile creditorului aflat în dificultate au scăzut cu peste 10% în tranzacțiile de dinaintea pieței, după ce au atins un minim record în ședința precedentă. First Republic se confruntă cu opțiuni din ce în ce mai reduse și dificile pentru a-și redresa activitatea, cu crearea unei "bănci rele" sau cu posibilități de vânzare de active, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu acest subiect, după ce creditorul a arătat amploarea fugii depozitelor în timpul crizei bancare de luna trecută. ..... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.