Dolarul încearcă să-și revină după prăbușirea din ajun. Nvidia nu a zguduit piața

Simona Haiduc |
Data actualizării: | Data publicării:
Grafic bursier / FOTO: Freepik
Grafic bursier / FOTO: Freepik

Dolarul american s-a consolidat la începutul sesiunii asiatice de joi, pe măsură ce randamentele obligațiunilor de trezorerie au crescut, investitorii evaluând perspectivele tarifelor vamale și ale economiei sub președinția lui Donald Trump.

Dolarul american a pierdut teren, coborând chiar și la cel mai mic nivel din ultimii doi ani. Acum pare să-și revină, investitorii reușind să schițeze traiectoria unei evoluții ulterioare în funcție de deciziile Rezervei Federale a SUA. Între timp, acțiunile asiatice au avut evoluții mixte, în timp ce titlurile din sectorul tehnologic din regiune au primit puține indicații din partea rezultatelor publicate de Nvidia, producătorul american de cipuri, considerat favorit în domeniul inteligenței artificiale.

Bitcoin și aurul

Bitcoin a rămas sub pragul de 85.000 de dolari, în timp ce aurul, considerat activ de refugiu, s-a menținut la aproximativ 40 de dolari sub nivelul său record, pe fondul temerilor legate de războiul comercial, care au afectat sentimentul pieței.

Miercuri, Trump a complicat perspectivele privind noile taxe impuse principalilor parteneri comerciali ai SUA, Canada și Mexic, indicând că acestea vor intra în vigoare pe 2 aprilie, ceea ce ar însemna o nouă prelungire de o lună. Totuși, un oficial de la Casa Albă a precizat ulterior că termenul limită stabilit anterior, 2 martie, rămâne valabil „în acest moment”, alimentând incertitudinea privind politica comercială a SUA.

Evoluția randamentelor obligațiunilor

Randamentele obligațiunilor de trezorerie americane pe doi ani au crescut la 4,09%, revenindu-și după o scădere la 4,065%, cel mai mic nivel din 1 noiembrie. Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a crescut la 4,2772%, după un minim de 4,245% înregistrat miercuri, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni și jumătate.

Presiuni asupra dolarului

Dolarul și randamentele americane au fost sub presiune în ultimele săptămâni din cauza unor date economice slabe, combinate cu îngrijorări legate de creștere, cauzate de tarifele impuse de Trump. Traderii au început să mizeze pe două reduceri ale dobânzii de către Rezerva Federală anul acesta, prima fiind așteptată în iulie, iar următoarea în octombrie.

Piețele așteaptă publicarea datelor privind PIB-ul și comenzile de bunuri durabile de joi pentru a evalua semnele unei încetiniri mai accentuate, în timp ce indicatorul preferat de inflație al Fed, indicele PCE, este așteptat vineri.

Impactul rezultatelor Nvidia

Acțiunile Nvidia au scăzut cu 1,5% în tranzacțiile extinse, după o creștere de 3,7% în sesiunea regulată de miercuri. Compania a oferit o prognoză puternică pentru primul trimestru, însă investitorii sunt deja obișnuiți cu anunțuri semnificative din partea producătorului de cipuri.

„Rezultatele Nvidia au fost mai puțin volatile decât se aștepta”, a declarat Jun Rong Yeap, analist la IG. „Lipsa unor surprize majore a contribuit la menținerea unui sentiment relativ calm”, a adăugat el.

„Unii vânzători ar putea critica ușoara scădere a marjei brute, dar acest lucru provine din produse noi pentru centrele de date, ceea ce, pe termen lung, este benefic pentru creștere.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența -0.0001
Zi precendentă 4.9771
USD
Azi 4.5998
Diferența -0.0007
Zi precendentă 4.6005
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5998 RON
GBP flag1 GBP = 5.9509 RON
CHF flag1 CHF = 5.2151 RON
AUD flag1 AUD = 2.8796 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.2014 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0307 RON
NOK flag1 NOK = 0.4393 RON
SEK flag1 SEK = 0.4599 RON
XAU flag1 XAU = 463.2781 RON
Monede Crypto
1 BTC = 392605.35RON
1 ETH = 8822.74RON
1 LTC = 389.79RON
1 XRP = 9.89RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel