Euro și-a continuat deprecierea, îndepărtându-se tot mai mult de maximul ultimei luni, în condițiile în care peranța unei încetări a focului în Ucraina s-a estompat. Moneda americană a beneficiat, de asemenea, de fluxurile de refugiu, în condițiile în care negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina s-au blocat, deși acestea urmează să fie reluate vineri.
Următoarea ședință a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) va avea loc pe 5 mai, iar instrumentul FedWatch al CME Group indică o probabilitate de 68,8% de majorare a dobânzii cu jumătate de punct procentual. Aceasta ar urma după o majorare cu un sfert de punct la 16 martie, când Fed a început un nou ciclu de înăsprire a politicii monetare. Va urma o altă ședință a FOMC pe 14 și 15 iunie.
Economiștii se așteaptă ca raportul de vineri al Departamentului Muncii să arate că luna trecută au fost create aproape o jumătate de milion de locuri de muncă în SUA, rata șomajului scăzând, în timp ce creșterea salariilor se accelerează.
Strategii de la Westpac au scris într-o notă pentru clienți că potențialul de creștere a indicelui dolarului se menține "în contextul valurilor actuale de retorică acerbă a Fed și a unui profil agresiv care include aproape 100 de puncte de bază de creștere în următoarele două ședințe FOMC".Aceștia au prezis o depășire a valorii de 100 pentru indicele dolarului "în următoarele săptămâni".
Citește și De la gaze, la grâu. Războiul economic declanșat Putin se extinde
Moneda euroepană a scăzut cu 0,1%, la 1,10555 dolari, la ora 0800 GMT. "Euro a fost tras în jos de o corecție a randamentelor obligațiunilor din zona euro și de o scădere a optimismului în legătură cu progresele înregistrate în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina", a declarat Francesco Pesole, strateg FX la ING. "Piețele nu par să recompenseze în mod deosebit euro pentru scăderea prețului petrolului", a adăugat el.
Pe fondul scăderii prețului petrolului, coroana norvegiană, legată de mărfuri, și-a extins alunecarea până la minimul ultimelor două săptămâni față de dolar, la începutul tranzacțiilor de la Londra, înainte de a recupera ceva teren, până la 8,7865.
Criptomoneda bitcoin a scăzut cu 1,6%, până la 45.024 dolari, după ce a atins minimul ultimei săptămâni, în condițiile în care legiuitorii din Statele Unite și Uniunea Europeană au înăsprit poziția lor față de criptomonede. Luni, bitcoin a atins 48.234,00 dolari pentru prima dată de la începutul acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.