Este vorba despre afacerea deschisă de doi soți din județul Bihor după ce s-au întors din Germania, unde 16 ani au lucrat în agricultură. Au dobândit o experiență bogată, pe care au decis să o folosească și acasă, în România.
Mai întâi, soții Varga au testat cultura în propria lor grădină și a mers. "Noi am lucrat foarte mult în domeniul acesta, al sparanghelului, dar acum am venit şi noi acasă, am adus acasă planta, rădăcina.
Am început cu o suprafaţă mai mică, să vedem cum e clima la noi. Am văzut că merge", a povestit Nicoleta Varga, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.
Sparanghelul, denumită și hrana regilor, s-a dezvoltat bine în terenul fertil și în condițiile unei clime potrivite. "Am pus câteva rânduri, să încercăm şi am văzut ca se face şi am avut şi câţiva clienţi la început. După aceea, ne-am extins şi am mai pus mai multă suprafaţă", a adăugat soțul Lucian Varga.
În total, cei doi au investit 3.000 de euro pentru o suprafață de cultură de 2.000 de metri pătraţi, iar prima recoltă a venit după trei ani. "Se taie deasupra pământului, să nu atingem următoarea plantă care este în creştere", a explicat Nicoleta.
"Nu e stropit cu absolut nimic chimicale, e 100% natural şi trebuie aproape săptămânal să-l curăţăm de buruiană", a venit în completare Lucian. ”Nu este o muncă ușoară”, a adăugat el, menționând că un kilogram de sparanghel din grădina lor costă 45 de lei kilogramul.
"Comenzi avem destul de multe, chiar nu facem faţă momentan la comenzi şi sperăm că toate comenzile să fie livrate la timp", a mai spus agricultorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.