Combinația include difenhidramină, un antihistaminic utilizat împotriva simptomele de alergie. Atunci când a fost asociată cu lactoferina, o proteină care se găsește în laptele de vacă și în cel uman, s-a constatat că acești compuși au împiedicat virusul SARS-CoV-2 în timpul testelor efectuate pe celule de maimuță și pe celule pulmonare umane.
Descoperirile lui David A. Ostrov, doctor în imunologie și profesor asociat în cadrul departamentului de patologie, imunologie și medicină de laborator al Colegiului de Medicină al UF și ale colegilor săi, sunt publicate în revista Pathogens.
"Am aflat de ce anumite medicamente sunt active împotriva virusului care provoacă COVID-19. Apoi, am găsit o combinație antivirală care poate fi eficientă, economică și care are un istoric îndelungat de siguranță", a declarat Ostrov.
Datorită cercetărilor sale anterioare cu colegii de la UF, Ostrov știa deja că difenhidramina era potențial eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2. Cea mai recentă descoperire își are rădăcinile într-o întâlnire de rutină a oamenilor de știință din cadrul grupului de lucru COVID-19 al Global Virus Network. Un cercetător a prezentat date nepublicate privind compușii aprobați la nivel federal care inhibă activitatea SARS-CoV-2, inclusiv lactoferina.
Chinezii au găsit ALTCEVA care distruge SARS-CoV-2. NU GHICIȚI ce este
Omicron, încoronat REGELE mutațiilor. Concluziile primului studiu
Lovitură pentru Pfizer! Anunț pentru cei care au făcut două doze
Ca și difenhidramină, lactoferrina este disponibilă fără prescripție medicală. Ostrov s-a gândit să o asocieze cu difenhidramină și a mers pe ideea asta. În testele de laborator pe celule umane și de maimuță, combinația a fost deosebit de puternică: Individual, cei doi compuși au inhibat fiecare cu aproximativ 30% replicarea virusului SARS-CoV-2. Împreună, aceștia au redus replicarea virusului cu 99%.
Un nou pas spre controlul pandemiei
Descoperirile, a spus Ostrov, reprezintă un prim pas în dezvoltarea unei formule care ar putea fi folosită pentru a accelera recuperarea COVID-19. De asemenea, ele ridică perspectiva unor studii suplimentare prin intermediul unui parteneriat academic-corporativ pentru studii clinice pe oameni axate pe prevenirea COVID-19. Cercetări suplimentare privind eficacitatea compușilor pentru prevenirea COVID-19 sunt deja în curs de desfășurare pe modele de șoareci.
Echipa de cercetare s-a concentrat asupra proteinelor cunoscute sub numele de receptori sigma. În cazurile de COVID-19, virusul "deturnează" mecanismele de răspuns la stres, inclusiv receptorii sigma, pentru a se replica în organism. Interferența cu această semnalizare pare a fi cheia pentru a inhiba puterea virusului.
"Cunoaștem acum mecanismul detaliat al modului în care anumite medicamente inhibă infecția cu SARS-CoV-2", a declarat Ostrov.
Datele obținute în urma experimentelor arată că un medicament candidat extrem de specific care se leagă de receptorul sigma (cu proprietăți analgezice), precum și combinații formulate de produse eliberate fără prescripție medicală (cum ar fi difenhidramină și lactoferrină) au potențialul de a inhiba infecția cu virusul și de a reduce timpul de recuperare de la COVID-19, au concluzionat cercetătorii.
Deși rezultatele sunt încurajatoare, Ostrov avertizează împotriva automedicației cu difenhidramină sau lactoferrină ca metodă de prevenire sau tratament pentru COVID-19. Tipul de lactoferrină utilizat în cercetare diferă ușor de tipul care este disponibil în mod obișnuit consumatorilor, a remarcat el. Lactoferrina este utilizată în mod obișnuit ca supliment pentru tratarea, printre altele și a ulcerului gastric sau intestinal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.