Odată greu de găsit în afara Greciei, renumitul iaurt al țării este acum disponibil în zeci de arome și variante în supermarketurile din întreaga lume.
Medicii și nutriționiștii laudă produsul spunând că beneficiile sale pentru sănătate derivă din faptul că iaurtul grecesc are mult mai multe proteine și mult mai puțin zahăr decât iaurtul obișnuit. Acest lucru se datorează modului în care este realizat.
În mod tradițional, iaurtul din Grecia poate fi preparat cu lapte de oaie sau de vacă, cel din urmă fiind mai des întâlnit în magazine.
Citește și: Ministrul Mediului propune eliminarea centralelor de apartament
Principala diferență între iaurtul grecesc și alte iaurturi este că iaurtul grecesc este strecurat, îndepărtând zerul și creând o textură mai cremoasă și mai groasă.
Conținutul mai ridicat de proteine și nivelul scăzut de zahăr din iaurtul grecesc se datorează procesului de strecurare.
Totodată, conținutul ridicat de proteine este mai nutritiv și face din iaurtul grecesc o sursă bună de proteine pentru vegetarieni. Iaurtul conține, de asemenea, multe probiotice care ajută la digestie.
Conținutul mai ridicat de grăsimi poate speria unii oameni, dar există opțiuni de iaurturi mai slabe, pentru cei care urmează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, relatează publicația Greekreporter.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.