Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, aceste lucrări vor putea afecta unele dintre activităţile specifice operatorilor de reţea şi relaţia cu furnizorii şi utilizatorii de energie electrică.
"Migrarea datelor spre noua platformă software consolidată va începe la data de 1 ianuarie 2024 şi se va finaliza în cel mai scurt timp, nu mai târziu de 29 ianuarie 2024. Pe durata acestui proces, anumite activităţi vor înregistra limitări şi indisponibilităţi temporare. În acest sens, Distribuţie Energie Electrică Romania solicită sprijinul şi înţelegerea clienţilor şi partenerilor săi pentru a diminua volumul solicitărilor primite în perioada de trecere la noul sistem. De asemenea, se recomandă reprogramarea unora dintre procesele ce implică relaţia cu Distribuţie Energie Electrică Romania, cum ar fi solicitările de deconectare, pentru a evita posibilele erori sau întârzieri", se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, toate solicitările primite de la furnizori până la finalul anului 2023 vor fi preluate şi tratate pe canalele de comunicare consacrate. Pentru solicitările cu dată ulterioară datei de 1 ianuarie 2024, care nu pot fi reprogramate pentru finalul lunii ianuarie, se recomandă comunicarea acestora prin canale alternative de poştă electronică, folosind adresele de e-mail comunicate prin contractele de distribuţie.
"Distribuţie Energie Electrică Romania îşi asigură clienţii că depune toate eforturile pentru a minimiza impactul acestor lucrări asupra serviciilor oferite. Cu toate acestea, se pot înregistra întârzieri în desfăşurarea tranzacţiilor în POSF (Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică) în relaţie cu furnizorii de energie electrică şi utilizatorii, precum şi în relaţie directă cu utilizatorii, pentru activităţile aferente procesului de racordare. Portalul dedicat pentru procesul de racordare la reţea şi obţinere avize de amplasament nu va fi funcţional în perioada menţionată mai sus. Cererile de racordare, precum şi toate documentele aferente procesului de acces la reţea, obţinerea avizelor de amplasament şi toate documentele aferente, se vor depune, în această perioadă, în Centrele de Relaţii cu Utilizatorii", mai precizează comunicatul.
Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, care acoperă 18 judeţe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiţie de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei reţele de distribuţie a energiei electrice de peste 200.000 km.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.