”Dispozitivul va extinde posibilitățile de cercetare a Pământului și a câmpului gravitațional al acestuia, ceea ce va permite depistarea în fază encipientă a activităților seismice, astfel încât se va putea anticipa momentul producerii unor cutremure. De asemenea, instrumentul va asigura o mai bună observare a schimbărilor care se produc la nivelul calotei de gheață a planetei noastre și al oceanului mondial”, a explicat Vitali Palcikov.
De ce va fi amplasat în spațiu? Pentru că, a arătat cercetătorul rus, numai așa poate fi obținut un semnal corect, de înaltă calitate și rapid.
Citește și Cutremur în Costa Rica de 6,1 grade
Viteza de prognozare a cataclismelor va putea reduce numărul victimelor, a continuat Palcikov. Să nu uităm, a adăugat el, că cele mai puternice seisme din ultimele două decenii s-au soldat cu sute de mii de morți: 230.000 în Haiti (2010), 227.899 în Indonezia (2004), 87.652 în China (2008), 76.213 în Pakistan (2005), 31.000 în Iran (2003).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.