Publicitate
Studenţi de la Politehnica Bucureşti şi de la Universitatea Technion din Tel Aviv vor participa pe parcursul a zece săptămâni la acest proiect pentru a crea soluţii high tech pentru companii ce activează în România.
Israelul mai desfășoară un astfel de program doar în Germania, a anunţat, marţi, ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.
"Este ceea ce noi numim diplomaţie economică. Scopul nu este ca o parte să vândă alteia, scopul este să creăm parteneriate. Asta facem aici, creăm parteneriate. De ce România? România este a doua ţară pe care guvernul Israelului a ales-o. Prima este Germania. Pentru cei ce întreabă 'De ce România?' răspunsul este foarte simplu. În primul rând, datorită relaţiilor noastre bilaterale bune. În al doilea rând, datorită potenţialului ce există aici în domeniul creşterii economice, al inovării, al high tech iar al treilea motiv este capitalul uman", a explicat diplomatul, la evenimentul de lansare a proiectului "Romania-Israel Partnership Accelerator".
Sunt clienți deja
Managerul proiectului, David Rosner, a precizat că acest accelerator are deja potențiali clienți.
"Se trece din paradigma în care o echipă de vânzări sună un număr mare de oameni încercând să vadă cine e interesat şi cine nu, într-o paradigmă în care putem folosi instrumente de analiză de date pentru a identifica care sunt acei clienţi care vor fi interesaţi de acele produse", a explicat Rosner. Studenţii aleşi, a punctat acesta, trebuie să îmbine competenţele tehnice cu deschiderea şi interesul de a face parte dintr-un program internaţional”, a spus Rosner.
Intel obține un miliard de dolari de la Israel
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.