DIGI se retrage de pe piața din Ungaria. Cine preia activele

Oana Pavelescu |
Data publicării:
Digi pleacă din Ungaria
Digi pleacă din Ungaria

Compania ungară 4iG Nyrt. a încheiat un acord preliminar privind achiziţionarea activelor din Ungaria ale grupului DIGI, deţinut de consorţiul RCS & RDS din România, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei ungare de presă MTI, de către 4iG.

Astfel, furnizorul de servicii din domeniul telecomunicaţiilor, DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., şi filialele sale, Invitel Zrt. şi I TV Zrt., vor putea ajunge în proprietatea 4iG.

Potrivit comunicatului, DIGI este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicaţii din Ungaria, a cărui achiziţie s-ar potrivi cu planurile de creştere anunţate de 4iG pe piaţa de telecomunicaţii şi cu înfiinţarea platformei naţionale de telecomunicaţii planificată împreună cu Antenna Hungária.

Odată cu tranzacţia anunţată pe site-urile burselor de la Budapesta şi Bucureşti, 4iG va achiziţiona o participaţie de 100% într-unul din cel mai mare grup de servicii de telecomunicaţii şi mass-media din Ungaria. Tranzacţia planificată s-ar putea finaliza până la sfârşitul lunii septembrie, după auditul companiilor, după semnarea contractului final de vânzare-cumpărare şi reglementările necesare impuse de autorităţi, se arată în comunicat.

Dispare o TELEVIZIUNE din România. Este SFÂRȘIT de drum VIDEO

Grupul DIGI, cu o experienţă de 23 de ani şi o gamă largă de servicii, este una dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din Ungaria. Este, de asemenea, prezent pe pieţele de televiziune prin cablu, internet prin cablu şi transmisii de date, telecomunicaţii mobile, telefonie fixă şi servicii de satelit DTH (Direct to Home). DIGI deserveşte peste 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra, la finalul anului 2020, peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU). Majoritatea reţelelor operate de DIGI funcţionează cu tehnologie avansată cu fibră optică. Potrivit NMHH (Autoritatea Naţională pentru Media şi Comunicaţii din Ungaria), DIGI este al doilea jucător de pe piaţa furnizorilor de servicii de televiziune cu plată, internet de bandă largă şi transmisie de sunete prin cablu.

Grupul DIGI are peste 3.000 de angajaţi în Ungaria. "Finalizarea cu succes a achiziţiei va fi un pas imens pentru 4iG pentru obţinerea unei poziţii dominante într-o nouă industrie strategică. Ne propunem ca DIGI să joace un rol important în crearea platformei naţionale de telecomunicaţii, planificată împreună cu Antenna Hungária, cu care putem deschide un nou capitol pe piaţa internă a telecomunicaţiilor", a subliniat, în comunicat, Gellért Jászai, Preşedinte Director General al 4iG.

Serghei Bulgac, Preşedinte Director General al RCS & RDS S.A., a declarat că ei analizează în permanenţă prezenţa internaţională a companiei şi exploatează oportunităţile suplimentare de creştere. În baza acestora, ei consideră că, în condiţii optime, tranzacţia ar putea însemna un pas important în strategia ambelor părţi. Acesta şi-a exprimat speranţa că vor putea încheia cu succes tranzacţia cu 4iG.

4iG va putea deveni, în urma achiziţiei, unul dintre cei mai mari radiodifuzori şi una dintre cel mai mari companii din Ungaria care oferă servicii de internet în bandă largă şi servicii de telefonie fixă şi mobilă. Grupul DIGI este prezent în Ungaria din anul 1998.
Cel mai mare investitor al 4iG Nyrt., listat la Bursa de Valori din Budapesta, este Gellért Jászai, care deţine 61,79% din acţiunile 4iG Nyrt., prin intermediul societăţii sale de administrare a activelor şi a managementului de fonduri.

Anul trecut, profitul după impozitare al 4iG a crescut cu 21%, la 3,4 miliarde de forinţi (9,37 milioane euro). Veniturile consolidate din vânzări, potrivit IFRS (Standardele Internaţionale de Raportare Financiară), au fost de 57,3 miliarde de forinţi (157,9 milioane euro), cu 39% mai mare decât anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5556
Diferența 0.0125
Zi precendentă 4.5431
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5556 RON
GBP flag1 GBP = 5.8053 RON
CHF flag1 CHF = 5.3084 RON
AUD flag1 AUD = 2.7506 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.2089 RON
HUF flag1 HUF = 0.0122 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4168 RON
SEK flag1 SEK = 0.4545 RON
XAU flag1 XAU = 440.1817 RON
Monede Crypto
1 BTC = 352038.14RON
1 ETH = 6732.63RON
1 LTC = 321.40RON
1 XRP = 8.35RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Opinii

Donald Trump

Un mesaj fără precedent pentru Trump vine din Japonia

Un mesaj fără precedent din partea uneia...

Eric Demuth, CEO BitPanda

Sabotează Trump deliberat economia SUA? Șeful BitPanda spune că da și explică de ce

Fondatorul BitPanda spune că tarifele lui...

Cristian Pârvan / Foto: Agerpres / Cristian Nistor

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel