Acțiunile companiei au scăzut cu 30%, până la 10,9 dolari bucata, mult sub prețul de 16 dolari, atât cât valora o acțiune a companiei în timpul ofertei publice inițiale (IPO) de săptămâna trecută.
Săptămâna trecută, Cyberspace Administration of China (CAC), autoritatea care reglementează domeniul cibernetic în China, a declanșat o anchetă care viza modul în care Didi „asigură securitatea datelor”.
CAC a anunțat ulterior că serviciul de taxi ar trebui eliminat din magazinele de aplicații din China. Autoritatea de reglementare a declarat că Didi colectează ilegal date personale ale cetățenilor chinezi. Potrivit Reuters, Didi colectează cantități mari de date despre traseul clienților și le folosește pentru tehnologii de conducere autonomă și pentru analiza traficului.
Citește și: Hackerii cer 70 milioane $ după un masiv atac cibernetic
Un purtător de cuvânt al Didi a declarat că compania, a încetat deja să înregistreze noi utilizatori și va efectua modificările necesare pentru a proteja drepturile utilizatorilor.
Ancheta asupra Didi a început la două zile după IPO-ul companiei din New York, timp în care a strâns aproximativ 4,4 miliarde de dolari, făcând din acest IPO a doua cea mai mare listare a unei companii chineze din Statele Unite. Recordul aparține Grupului Alibaba, care, în 2014, a strâns 25 de miliarde de dolari.
Didi a recunoscut că cerința de a elimina programul din magazine va afecta negativ veniturile companiei din China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.