Dacă SARS-CoV-2 va lovi din nou, așa cum avertizează oamenii de știință, impactul asupra dolarului ar putea fi devastator, a insistat analistul Deutsche Bank într-o declarație pentru postul de televiziune CNBC. Potrivit explicațiilor sale, piețele valutare se confruntă cu ”multiple tendințe confuze, chiar contradictorii”, generate fiind de temerile mondiale privind o posibilă revenire a pandemiei.
În opinia lui Goel, cererea pentru dolar ca monedă de urgență pare să diminueze, iar această reticență a investitorilor își găsește explicația în evoluția epidemiei de covid-19 din Statele Unite, dar și de ieșirea lentă din pandemie, mult mai lentă decât în Europa.
În aceste condiții, a continua expertul Deutsche Bank, un al doilea val al pandemiei ar putea fragiliza dolarul față de majoritatea valutelor de pe piețele dezvoltate. Întrebat, pe acest fundal, în legătură cu yuanul chinez, Sameer Goel a afirmat că a reușit să afișeze o stabilitate relativă.
Citește și Ce primesc firmele dacă angajează pensionari. Proiect de lege
Yuanul profită de numeroasele plăți de dividende și de ”gălăgia creată pe axa SUA-China”, spune expertul. Potrivit aprecierilor sale, în pofida recentelor tensiuni dintre Washington și Beijing și a speculațiilor privind originea noului coronavirus, prima fază a acordului comercial dintre cele două puteri ”este, pentru moment, destul de puternic securizat”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.