Publicitate
Indemnizații de peste 3 milioane de lei în cinci cazuri
Valoarea totală a celor mai mari cinci despăgubiri achitate pentru astfel de polițe a depășit 3 milioane de lei. Dintre acestea, patru au fost acordate în cazuri de deces, iar una pentru o îmbolnăvire gravă. Toate cele cinci evenimente analizate au avut la bază probleme de sănătate severe: trei cazuri de afecțiuni oncologice, un stop cardiorespirator și un caz de diabet zaharat.
„Aceste situații reflectă importanța critică a asigurărilor de viață în oferirea unui sprijin financiar esențial familiilor afectate de tragedii. Deși aceste polițe nu pot preveni evenimentele nefericite, ele ajută familiile să treacă mai ușor peste momentele dificile,” a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.
Polițe individuale și asigurări de grup
Din cele cinci polițe analizate, trei au fost încheiate individual, una fiind asociată unui credit ipotecar. Celelalte două au fost asigurări de grup, oferite angajaților de către companii prin programe de beneficii extra-salariale.
„Achiziționarea unei asigurări de viață reprezintă un act de responsabilitate. Este însă necesar să fie implementate politici fiscale care să sprijine dezvoltarea acestui tip de asigurări în beneficiul tuturor românilor,” a precizat Roxana Băluță, specialist în asigurări de viață și sănătate și coordonator de programe în cadrul UNSAR.
Practici internaționale și susținerea economiei
În multe țări din cadrul OECD și UE, achiziționarea polițelor de viață este încurajată prin măsuri fiscale. Aceste polițe sunt privite ca investiții importante pentru susținerea bunăstării individuale și a economiei naționale.
UNSAR reprezintă 21 de companii de asigurare și reasigurare, acoperind peste 90% din piața locală de profil. Obiectivele organizației includ promovarea activității de asigurări și îmbunătățirea cadrului legislativ.
UNSAR este membru al Insurance Europe din 2007, organizație ce reunește principalii asigurători europeni. Asigurările joacă un rol esențial în economia românească, cu despăgubiri plătite zilnic de aproximativ 5,2 milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.