Aceștia au descoperit microparticule de plastic și în legumele pe care oamenii le consumă. Se știe de ceva vreme că astfel de microparticule de plastic sunt prezente în frucrele de mare, în sare sau în apă, lucru care este unul îngrijorător și potențial dăunător pentru sănătatea oamenilor.
Studiul, care a fost condus de profesorul Luo Yongming și publicat în Nature Sustainability, arată că majoritatea microparticulelor de plastic se acumulează în mari cantități în sol iar solurile agricole sunt irigate cu preponderență cu ape uzate care conțin mari cantități de astfel de microparticule.
În ciuda prevalenței acestor microparticule în întregul mediu, problema absorbției de către plantele de cultură nu a primit prea multă atenție.
Magazinele din Japonia au început de miercuri să factureze pungile din plastic
Timp de zeci de ani, oamenii de știință au crezut că particulele de plastic sunt pur și simplu prea mari pentru a trece prin barierele fizice ale țesutului plantelor. Dar acest nou studiu infirmă această ipoteză.
Studiul arată că microparticulele de plastic pot pătrunde în plante prin rădăcini după care ajung la părțile comestibile ale plantelor, lucru demonstrat și la salată și la grâu.
MIcroparticulele identificate în plante sunt particule sferice de plastic cu dimensiuni de până la 2 micrometri și cu un grad mic de flexibilitare mecanică. Aceste caracteristici au permis microparticulelor de plastic să ajungă în plante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.