De înmulțirea virusului răspunde un enzimă specială, Mpro (Main protease), iar blocarea proteinei S, ce permite SARS=CoV-2 să se prindă de receptorul celulei-gazdă în momentul pătrunderii în celula umană și a acestei enzime permite blocarea procesului de reproducere a coronavirusului și intrarea lui în organism.
În simularea lor, cercetătorii indieni au analizat efectul a 30 de tipuri de condimente asupra SARS-CoV-2. Astfel, s-a constat că, într-o formă sau alta, toate pot influența noul coronavirus. Dar cel mai activ dintre toate s-a manifestat piperina, ce se regăsește în piperul negru.
Având în vedere că descoperirea este rezultatul unei simulări pe calculator, ea trebuie confirmată prin experimente reale în laborator, pe animale și, ulterior, pe oameni.
Citește și VACCINUL din anii 1920 face MINUNI. Ce spun MEDICII
În același timp, ei au subliniat că majoritatea rețetelor de medicină tradițională folosite în caz de răceală, infecții virale printre se bazează pe proprietățile antibacteriene și imuno-stimulante ale substanțelor conținute în diferite produse alimentare.
Astfel, piperul negru și roșu bate recordul la diversitatea de componente ce dețin asemenea proprietăți, capabile să stimuleze imunitatea, să suprime reacțiile inflamatorii, să ajute la asimilarea microelementelor și a vitaminelor. Iată de ce, acest produs este utilizat ca agent antiviral.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.