Potrivit cercetătorilor, acest lucru arată faptul că, periodic, pe suprafața Pământului ajung fluxuri de materie aruncate în spațiul de suflul exploziei unei supernova sau care au fost expulzate în timpul exploziei supernova sau ca urmare a fuziunii stelelor de neutroni.
Se crede că nucleele elementelor chimice ce cântăresc mai mult decât fierul se formează în mediul stelar ca urmare a procesului nuclear de captare secvențială a neutronilor și a creării de nuclee din ce în ce mai grele.
Aproximativ jumătate din nucleizii grei se formează încet ca produs secundar al fuziunii stelare susținute. Se remarcă faptul că cealaltă jumătate, în special toate actinidele, apar în procesul de captare rapidă a neutronilor.
Citește și Descoperire FANTASTICĂ. A fost găsită ”MAMA” virusului SARS-CoV-2
Oamenii de știință au reprodus procesul de captare rapidă a neutronilor în condiții de laborator, dar nu au stabilit cum se produce în spațiu. În prezent, există două ipoteze cu privire la acest scor: fie apar în timpul exploziei anumitor tipuri de superne, fie când stelele de neutroni se unesc.
Potrivit autorilor studiului, această descoperire oferă o oportunitate de a arunca o privire nouă asupra originii astrofizice a elementelor chimice grele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.