Experții sunt încrezători că descoperirea lor va ajuta la crearea unui supliment nutrițional ce va permite o recuperare pulmonară mai rapidă a pacienților cu COVID-19 și va accelera însănătoșirea. Poate fi folosit și profilactic.
Peptidele antimicrobiene sunt molecule mici de proteine și care, reprezintă, de fapt, elemente ale imunității înnăscute nespecifice la o gamă largă de agenți patogeni infecțioși - bacterii, ciuperci microscopice și virusuri.
În opinia experților, activitatea anticoronavirus a peptidelor din proteinele din ton merită cu siguranță o atenție deosebită, a subliniat profesorul.
Citește și Aceste persoane nu pot primi vaccinul AstraZeneca
Acest lucru nu înseamnă că „dieta cu ton” nu este nici tratament, nici măsură de prevenire în raport cu COVID-19. Adevărul este că peștele conține prea puține dintre peptidele descrise, iar cantitatea necesară poate fi conținută doar într-un medicament sau supliment alimentar pe bază de peptide de ton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.