Publicitate
Autorii lucrării de cercetare, publicată în revista Cell Systems, descriu modul în care proteinele virale pot imita structura tridimensionala a proteinelor umane, pentru ca, astfel, să ajute virusul să-și după la bun sfârșit ciclul de viață în celulele gazdă.
”Virusurile folosesc mimica din același motiv ca plantele sau animalele. Scopul lor este să înșele”, a explicat docentul Columbia University, Sagi Shpapira.
Pentru identificarea virusurilor imitatori, specialiștii au folosit un program, similar unui soft de recunoaștere facială tridimensională. Cu ajutorul unui supercomputer, oamenii de știință au reușit să scaneze peste 7.000 de virusuri.
Iar rezultatul a fost cu adevărat impresionant: experții au reușit, astfel, să descopere șase milioane de exemple de mimetism viral.
Citește și Covid-19. În ce moment devenim contagioși. Cât durează
Biologii au stabilit că unele tipuri de virusuri folosesc mimetismul mai mult decât altele. Iar cel mai activ este noul coronavirus. S-a constatat că el imită peste 150 de proteine, inclusiv cele care controlează coagularea sângelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.