O sesiune extraordinară a comisiei de Finanţe din Bundestag este prevăzută pentru data de 29 iulie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al acestei comisii, deputata Lisa Paus.
Săptămâna trecută, chiar Olaf Scholz a promis că va participa la o sesiune extroardinară a Parlamentului cu privire la dosarul Wirecard, dacă o astfel de sesiune va fi organizată.
Cuantumul pensiei. Cum se calculează
Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, este invitat şi el să se exprime cu privire la această afacere, care a izbucnit în luna iunie după descoperirea că 1,9 miliarde de euro trecuţi în conturile Wirecard nu existau.
Scandalul a luat în ultimele zile o turnură politică, opoziţia reproşând guvernului că ar fi putut acţiona mai devreme pentru a evita un scandal care a declanşat o cădere fără precedent a acţiunilor la bursă.
Joia trecută, un raport prezentat în Bundestag a pus paie pe foc după ce a dezvăluit că Ministerul de Finanţe a fost informat încă din luna februarie 2019 de existenţa unor suspiciuni cu privire la Wirecard. La rândul său, organismul care supervizează sectorul financiar german (Bafin), aflat sub umbrela Ministerului Finanţelor, este acuzat că nu a putut detecta în avans scandalul.
În week-end, săptămânalul Der Spiegel a dezvăluit că în luna septembrie 2019 cancelarul Angela Merkel a pledat în favoarea Wirecard cu ocazia unei vizite la Beijing.
"Cancelarul susţine în mod regulat companiile germane cu prilejul întâlnirilor bilaterale", a răspuns luni un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin, adăugând că la acea dată cancelarul nu avea cunoştinţă de existenţa unor nereguli la Wirecard.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.