Depozitarul Central va distribui, de vineri, sumele de bani aferente cuponului 3 pentru obligaţiunile emise de Banca Comercială Română (BCR), valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni fiind de 26.750 lei.
Conform unui comunicat al Depozitarului Central, obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 14 decembrie 2022.
Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.
Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.
Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.
Vezi şi: BCR a coordonat o finanţare sindicalizată pentru Pehart Group în valoare totală de 78,5 milioane de euro
Producătorul de hârtie Pehart Grup a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 78,5 milioane de euro, prin modificarea şi majorarea facilităţilor existente cu 27,8 milioane de euro, a anunţat joi Banca Comercială Română (BCR).
Potrivit sursei citate, creditul va fi utilizat pentru susţinerea planului de dezvoltare al companiei, care include investiţii în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluţii pentru energie verde, dezvoltarea de noi capacităţi de producţie şi suplimentarea capitalului de lucru.
"Finanţarea din 2020, la fel ca şi această extindere a liniei de creditare, a fost coordonată de către Banca Comercială Română (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookruner, Agent de Documentaţie, Garanţii şi Plăţi. Noua facilitate de credit păstrează structura aceluiaşi sindicat de bănci din 2020, care include şi ING Bank NV Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandataţi, însă la creşterile de expunere din prezent participă de această dată BCR, ING şi Raiffeisen", se menţionează în comunicat.
În cadrul creditului sindicalizat pentru Pehart Group, BCR participă cu 31,7 milioane de euro, care reprezintă 41% din finanţarea totală, cu o creştere de 13,7 milioane de euro faţă de facilitatea deja existentă.
Ţuca, Zbârcea & Asociaţii a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci în negocierea şi implementarea documentaţiei facilităţii de finanţare. Schoenherr a acţionat în calitate de consilier juridic pentru Pehart Group.
Creditul are utilizări complexe pentru finanţarea noilor proiecte de investiţii ale Pehart Group, care înseamnă şi creşterea capacităţii de producţie, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltare durabilă prin majorarea investiţiilor în energie verde şi retehnologizare.
"Tranziţia către economia verde este un drum pe care îl parcurgem împreună, ajutându-ne clienţii şi comunităţile şi susţinând proiectele de finanţare pentru operaţiuni curate. Ca de fiecare dată, ne uităm la ce înseamnă impact pe termen lung, grijă faţă de mediu, utilizarea eficientă a resurselor şi creşterea competitivităţii afacerilor locale. Iar Pehart Group este una din companiile cu un plan sustenabil de dezvoltare, care urmăreşte activ consolidarea poziţiei în raport cu jucătorii de pe piaţa europeană şi a înţeles rolul investiţiilor în tehnologie pe înteg fluxul de producţie", a declarat Eleonora Bacale, şef Departament Industrii Generale şi TMT, în cadrul Diviziei Clienţi Strategici BCR.
La rândul său, Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR, a afirmat că un plan de business solid, împreună cu o finanţare sindicalizată, asigură creşterea calităţii produselor, dezvoltarea portofoliului şi păstrarea relevanţei pe lanţul valoric internaţional.
"Susţinem Pehart Group, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria hârtiei din Europa Centrală şi de Est, în investiţiile pentru eficienţă energetică şi linii de producţie moderne, în planurile de expansiune internaţională şi în consolidarea prezenţei pe piaţa regională", a declarat Graţia Popescu.
Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial în 18 ţări din centrul, estul şi sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herţegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 321 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.