Documentele privitoare la închiderea depozitului de deşeuri de azbest al S.C. Fermit S.A. vor fi transmise în cel mai scurt timp Departamentului pentru Mediu al Uniunii Europene, a declarat, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.
Citește și: Taxa de poluare pentru românii cu centrale. Ce spune ANRE
Potrivit sursei citate, costul lucrărilor se ridică la aproape un milion de lei şi a fost suportat de firma râmniceană. Lucrările au constat în turnarea mai multor straturi de pământ, aplicarea unei membrane geotextile impermeabile, amenajarea unui sistem de drenaj pentru apele pluviale, forarea a trei puţuri pentru monitorizarea calităţii apei freatice, amplasarea de borne topografice pentru determinarea tasărilor şi deformărilor depozitului, împrejmuirea terenului şi realizarea unui drum de acces spre depozit.
"În continuare, proprietarul depozitului cu suprafaţa de aproape 2 hectare este obligat să monitorizeze şi să efectueze semestrial analize cu privire la calitatea factorilor de mediu, datele urmând a fi transmise GNM-CJ Buzău şi APM Buzău", a precizat sursa citată.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a mai spus că "dintre cele 68 de depozite de deşeuri neconforme pentru care România risca sancţiuni din partea Comisiei Europene, trei depozite se află pe raza judeţului Buzău, cel de deşeuri nepericuloase de la Nehoiu închis în urmă cu un an, cel al societăţii Fermit S.A. şi cel de reziduuri petroliere al societăţii râmnicene Venus Oil Reg, aflată în insolvenţă, pentru care urmează să se demareze procedurile de închidere".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.