Defficitul de forță de muncă în IT și inginerie va crește de la 18.200 de oameni cât era în 2018 la 20.000 în 2021.
"Crearea de locuri de muncă se aşteaptă să fie deosebit de puternică pentru tehnicieni şi ingineri, iar cele mai importante ocupaţii în creştere sunt legate de IT&C, inginerie, sănătate, învăţământ, administraţie şi vânzări. Se aşteaptă o creştere puternică a numărului de locuri de muncă în sectoare de vârf, în special în domeniile nanotehnologiilor, ştiinţei materialelor, electronicii, IT&C şi biotehnologiei, precum şi a necesităţilor firmelor de a recruta absolvenţi cu experienţă în tehnicile digitale, computing, gândire analitică şi metodologii de fabricaţie", se arată în "Analiza cantitativă şi calitativă a pieţei muncii în România", spune o analiză realizată de KPMG şi de Institutul Naţional de Cercetări Economice Costin C. Kiriţescu.
Crește deficitul
”Estimările realizate privind diferite componente ale cererii și ofertei de forță de muncă au condus la concluzia că, în lipsa unor măsuri adecvate, deficitul de forță de muncă în sectorul IT&C va continua să crească de la 18.200 de oameni în 2018, la 18.700 persoane în 2019 și peste 20.000 de oameni în anul 2021”, spune analiza.
România va avea nevoie de peste 500.000 de oameni în plus pe piaţa muncii, pe care nu-i putem asigura din resurse interne.
Citește și:Nepalezi la fast-food şi etiopience în hoteluri. Țările din care importăm masiv forță de muncă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.