Așadar, ce este?
În prezent, majoritatea tranzacțiilor financiare din economie sunt digitale. Încă mai folosim bancnote și monede pe alocuri, dar acest lucru este marginal.
Este un pas logic ca aceste finanțe, în principal digitale, să evolueze într-un mod descentralizat, spune Marc Zeller, șeful departamentului de relații cu dezvoltatorii de la Aave.
Susținătorii DeFi vă vor spune că acest nou sistem va elimina necesitatea ca băncile și terții financiari tradiționali să proceseze toate tipurile de tranzacții.
Al doilea cel mai mare JAF cripto. Mai e de încredere tehnologia blockchain DeFi?
Dar pentru a explica pe deplin ce înseamnă și cum funcționează acest nou sistem, trebuie să ne întoarcem la originile cripto.
Bitcoin și Ethereum
La început, a existat Bitcoin. Inventat în 2008, de către pseudonimul Satoshi Nakamoto, criptomoneda originală promitea o respingere revoluționară a băncilor și a instituțiilor financiare care își exercitau taxele și supravegherea asupra plăților peer-to-peer.
În cei 13 ani care au trecut de la crearea sa, Bitcoin și tehnologia blockchain descentralizată care stă la baza sa au dat naștere nu numai la alte 8.000 de criptomonede, ci și la o industrie cuprinzătoare care cuprinde portofele cripto, burse de criptomonede, piețe NFT, agregatori de terenuri virtuale, organizații autonome descentralizate și fonduri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.