Din capul locului trebuie precizat că, pentru a se aplica, proiectul în cauză trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.
Deducerea personală ar urma să fie stabilită în funcție de nivelul salariului minim brut în vigoare (astfel că ar crește anual automat), nu în funcție de anumite praguri valorice fixe, cum este acum (până la 1.950 de lei brut sau până la 3.600 de lei brut).
Mai precis, explică Avocatnet, deducerea personală va fi aplicabilă celor care au un venit lunar brut sub două salarii minime brute pe țară -- adică sub 4.600 de lei, dacă ne raportăm la salariul minim de acum --, iar aceasta ar fi în cuantum de 10% din două salarii minime brute pe țară. Asta ar însemna că de deducere ar beneficia mult mai multe persoane decât în prezent.
În plus, deducerea personală ar urma să se aplice inclusiv celor care au mai multe contracte de muncă active în paralel, nu doar în cazul funcției de bază, ca acum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.