Publicitate
În plus, toate diocezele din lume sunt obligate ca în termen de un an să implementeze un sistem accesibil publicului prin care acesta să poată să semnaleze abuzuri sexuale potenţiale, care vor fi examinate în cel mult 90 de zile.
Aceste decizii au fost luat printr-un "motu proprio", o scrisoare emisă direct de către papă, care modifică legislaţia Bisericii Catolice (dreptul canonic).
Suveranul pontif a dorit totuşi ca secretul confesiunii să rămână absolut, fapt care exclude, deci, orice denunţare a faptelor raportate în confesional de un credincios catolic.
Citește și: Catolicii, botezați de femei. Care este condiția papei Francisc
În introducerea acestei scrisori apostolice, intitulată "Sunteţi lumina lumii", papa Francisc a subliniat că "infracţiunile de abuz sexual îl supără pe Domnul Nostru, cauzând victimelor traume fizice, psihologice şi spirituale".
"Este foarte bine că se adoptă la nivel universal proceduri ce vizează prevenirea şi contracararea acestor infracţiuni care trădează încrederea credincioşilor", a adăugat liderul de la Vatican.
"Pentru ca aceste fenomene, sub toate formele lor, să nu se mai producă, avem nevoie de o transformare continuă şi profundă a inimilor, atestată prin acţiuni concrete şi eficiente, care implică fiecare om din cadrul Bisericii", a mai spus papa Francisc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.