Proiectul completează HCGMB nr. 371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a Municipiului Bucureşti, prin extinderea competenţei de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar şi către cele 6 sectoare ale Capitalei, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.
Propunerea vine din partea consilierului municipal Nicorel Nicorescu (USR), potrivit căruia Compania Municipală Managementul Transportului avea până în prezent delegat serviciu public pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal pe bulevardele aflate în administrarea Municipiului Bucureşti. Într-o postare pe Facebook, Nicorescu menţionează însă că această companie va intra în dizolvare şi că de aproape 2 ani "nimeni nu se mai ocupa de operarea" acestui serviciu public.
Buget2022 - Parlament/Proiectul de buget al Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, avizat de Comisiile de buget-finanţe
"S-a ajuns la situaţii de neimaginat şi foarte mulţi automobilişti ignoră semnele de circulaţie, iar de multe ori maşinile sunt parcate ilegal. Proiectul propus de mine lasă sectoarele să facă acest serviciu şi pe bulevardele PMB, iar aceştia pot externaliza serviciul de ridicare către companii private (prin realizarea unor contracte publice). Este timpul să aducem puţină ordine în haosul parcărilor din oraş şi vă cer să depuneţi observaţii pe site-ul PMB în perioada consultărilor publice iniţiate", scrie reprezentantul USR, pe Facebook.
Potrivit proiectului, dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare a autovehiculului staţionat neregulamentar se face de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale din Poliţia Transporturi, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, precum şi de către împuterniciţii primarilor sectoarelor 1-6.
Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este un an, conform reglementărilor actuale.
Unde se înmulțește OMICRON. Descoperire de ultimă oră
Proiectul prevede că în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal al vehiculului nu se prezintă în acest termen pentru eliberare, se va înştiinţa poliţia locală competentă în sectorul unde este situat depozitul, care va proceda în conformitate cu prevederile Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân.
Conform referatului de aprobare, o solicitare în acest sens a fost formulată şi de Direcţia Generală de Poliţie Locală a Sectorului 6, care a invocat invocat "numeroase situaţii cu care se confruntă în legătură cu staţionarea neregulamentară pe drumurile publice din sectorul 6, precum şi numărul mare de sesizări ale cetăţenilor în legătură cu astfel de fapte".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.