Conform acestui nou regulament, toate statele membre ale UE sunt obligate să limiteze cantitatea acestor grăsimi în alimente.
Noul regulament privește alimente precum margarina, mezelurile, cipsurile, supele în plic, într-un cuvânt alimentele hiper procesate care conțin o mare cantitate de grăsimi hidrogenate.
Organizația Mondială a Sănătății și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă reducerea cantității de acizi trans din alimente, explicând că factorii principali care afectează starea de sănătate sunt legați de alimentație.
Citește și: Supermarketurile, puse la punct. Noi reglementări europene
Austria, Danemarca, Letonia și Ungaria au o legislație în vigoare care limitează conținutul de AGT din produsele alimentare, în timp ce majoritatea celorlalte state membre au ales măsuri voluntare, cum ar fi autoreglementarea, recomandări privind aportul alimentar sau criterii de compoziție pentru anumite produse tradiționale. Germania, Olanda si Marea Britanie au negociat cu procesatorii scăderea voluntară a conținutului de acizi trans.
Consumul acestor grăsimi produc anual 50.000 de decese provocate de boli precum cele cardiovasculare (mai mult decât orice alte factor pe termen lung), infertilitate, endometrioză, calculi biliari, boala Alzheimer, diabet, obezitate și anumite tipuri de cancer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.