În acest scop, s-a procedat la testarea angajaților din secțiile de morgă și lucrătorii din cimitire. S-a constatat că 19,1% și, respectiv, 29,6% dintre aceștia fie sunt infectați, fie prezintă anticorpi, ceea ce arată că au avut deja boala, probabil fără să știe.
Cercetătorii au făcut și o comparație. Astfel, printre lucrătorii din domeniul sănătății care intră în mod regulat în contactat cu purtători de coronavirus, doar 10,6% au avut test PCR pozitiv.
Cauzele acestui nivel atât de ridicat de infecție în rândul lucrătorilor care se ocupă de tot ce presupun pregătirile pentru înmormântare pot fi atât contactul cu decedații, în corpul cărora rămâne virusul, cât și infectare în afara locului de muncă, acasă, în transportul în comun sau în alte locuri, au subliniat oamenii de știință.
Citește și Medicamentul care SUFOCĂ SARS-CoV-2. O nouă descoperire
„Lucrătorii de la morgă și cimitir care manipulează cadavrele persoanelor decedate cu infecție confirmată sau suspectate de SARS-CoV-2 pot prezenta un risc crescut de infecție”, au scris autorii studiului într-un articol publicat în Jurnalul Internațional de Boli Infecțioase.
Riscul de a contracta coronavirus de la o persoană decedată există într-adevăr, susțin experții. „Totuși, acest risc este semnificativ mai mic decât pericolul de infecție de la o persoană în viață care a luat virusul și care îl eliberează când respiră, vorbește sau tușește”, au subliniat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.