"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până aproape de valoarea de 5.300 mc/s, situându-se însă peste media multianuală a lunii februarie de 5.300 mc/s. În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în scădere pe sectorul Gruia - Tr. Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Vadu Oii şi în general în creştere pe sectorul Brăila - Tulcea", anunţă hidrologii.
Un vapor a eșuat pe Dunăre. Traficul a fost blocat
Pentru luna februarie, debitul maxim al Dunării a fost estimat în prognoza trimestrială la 5.000 mc/s, iar cel minim la 2.500 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.300 mc/s.
Prognoza pe râurile interioare pentru perioada 16 - 22 februarie arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării unde se pot înregistra creşteri uşoare de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din centrul şi estul ţării vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
În ultima lună calendaristică de iarnă, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari (50-80%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Olt superior, Argeş, Ialomiţa, pe cursul Siretului şi pe unii afluenţi ai săi (Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava) şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mari valori (80-100% din normalele lunare) se vor înregistra în bazinul Jiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.