În aceeași perioadă, statele membre UE au exportat 222 de mii de tone de înghețată în țări din afara UE, în valoare totală de 723 de milioane €. În plus, importurile de înghețată din țări din afara UE s-au ridicat la 82 de mii de tone, în valoare totală de 180 de milioane €.
Germania a fost principalul producător de înghețată al UE
Dintre statele membre UE, Germania a fost principalul fabricant de înghețată în 2019, producând 635 milioane de litri de înghețată (reprezentând 21% din producția totală de înghețată a UE). Italia a produs 554 de milioane de litri (18% din producția totală de înghețată a UE). Datele din 2018 arată că Franța a produs 451 milioane de litri în acel an (sau 15% din producția totală în 2019).
Franța a exportat cea mai mare cantitate de înghețată în țări din afara UE
Franța a exportat în total 55 de mii de tone de înghețată în 2019, reprezentând 25% din totalul exporturilor de înghețată în afara UE. Franța a devenit astfel cel mai mare exportator de înghețată dintre toate statele membre ale UE, înaintea Olandei (care a exportat 35 de mii de tone de înghețată sau 16% din totalul exporturilor extracomunitare), a Germaniei (29 mii tone sau 13%) , Italiei (18 mii tone sau 8%) și Spaniei (16 mii tone sau 7%), conform cifrelor Eurostat.
Principala destinație a fost Marea Britanie și sursa exporturilor și importurilor de înghețată din UE
Marea Britanie (MB) a fost principala destinație pentru exporturile UE de înghețată către țările din afara UE. Statele membre ale UE au exportat 128 mii de tone de înghețată în Marea Britanie (58% din totalul exporturilor de înghețată extra-UE). Alte destinații principale au fost Elveția (12 mii tone sau 5%) și China (7 mii tone sau 3%).
Importurile de înghețată din țări din afara UE au provenit în principal din Regatul Unit (57 mii tone de înghețată, sau 70% din importurile de înghețată extra-UE), Serbia (16 mii tone sau 19%) și Elveția (2 mii (sau 2%).
România are 200 de companii care produc 47,8 milioane de litri de înghețată, clasându-se astfel pe locul 10 în topul producătorilor din UE, conform datelor Frames.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.