Primele acţiuni de extracţie a şacalilor şi mistreţilor au avut loc la finele anului trecut pe şase fonduri de vânătoare din rezervaţie, iar acestea s-au încheiat cu capturarea a 55 de exemplare de şacali, autorităţile nemaigăsind decât leşuri de mistreţi în Deltă.
"Urmare a semnalelor primite din partea comunităţilor şi a studiilor făcute, s-a observat o creştere impresionantă a populaţiei de şacali. Aceasta este ultima acţiune dintr-un program amplu. La final, vom face o evaluare a populaţiei de şacali pentru a vedea în ce măsură reluăm aceste acţiuni", a declarat presei guvernatorul rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.
Taxa de vizitare a Pădurii Letea poate fi plătită prin SMS
Acţiunile de îndepărtare a şacalilor din zonele Dunavăţu, Ivancea, Sireasa, Somova şi Tatanir se vor desfăşura în zilele de marţi şi joi şi se vor încheia pe data de 9 noiembrie.
Anul trecut, ARBDD a emis autorizaţie de capturare pentru 278 de mistreţi şi 368 de şacali de pe alte şase fonduri de vânătoare.
Judeţul Tulcea a avut, anul trecut, printre cele mai multe focare de PPA din România, după ce în perioada aprilie - mai 2018 aproape 300 de mistreţi din delta ucraineană au trecut Dunărea în delta românească, pe fondul începerii vânătorii în ţara vecină în vederea eradicării bolii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.