În inima celui mai mare deșert din China se va afla în curând unul dintre cele mai adânci foraje din lume. A început forarea unui puț de 10.000 de metri pentru explorare științifică. Cercetătorii speră că acest puț le va permite să obțină informații despre evoluția Pământului și să înțeleagă mai bine evoluția bazinului Tarim și a întregii Chine continentale.
Bazinul Tarim oferă, de asemenea, perspective vaste pentru explorarea ulterioară a petrolului și gazelor, resursele geologice de petrol fiind ascunse la o adâncime de mai puțin de 8.000 de metri. Se estimează că nouă miliarde de tone de petrol se află la îndemâna Chinei, reprezentând mai mult de jumătate din totalul resurselor de ape foarte adânci ale țării.
Un mediu special
Bazinul Tarim este una dintre cele mai dificil de explorat regiuni din cauza mediului său dur și a condițiilor subterane complexe. În timpul procesului de forare, echipamentele, inclusiv burghiele și țevile de foraj avansate care cântăresc peste 2.000 de tone, se vor scufunda adânc în pământ, penetrând peste 10 straturi continentale. Forajul, care a început la sfârșitul lunii mai, se așteaptă să dureze 457 de zile și va ajunge la roci vechi de 145 de milioane de ani, datând din perioada cretacică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.