Guvernul Ungariei majorează cu 109 milioane de dolari capitalul companiei energetice de stat MVM
Reforma fiscală americana din 2009 a salvat economia din SUA dar a limitat drastic nivelul investițiilor la nivel global.
La nivel mondial, investiţiile străine directe (FDI) s-au micșorat cu 19% anul trecut, până la o valoare estimată de 1.200 miliarde de dolari.
Cauza principală este reforma fiscală promovată de preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), transmite Reuters.
Investiţiile străine directe (FDI) globale, inclsiv fuziunile şi achiziţiile transfrontaliere, creditele acordate între companii şi investiţiile în proiecte de tip start-up din străinătate, suntla nivelul minim după2009.
Acel an a fost momentul când firmele americane au repatriat peste 300 de miliarde de dolari graţie reformei fiscale. Firmele americane care decid să îşi repatrieze câştigurile realizate în străinătate au prevazută o taxă de 8% pentru activele non-cash şi o taxă de 15,5% pentru activele în numerar. Companiileamericane aşteptau de mult o astfel de facilitate fiscală, ultima dată când au beneficiat de un program similar fiind în 2005.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.