Publicitate
Fantome
Cu multe secole în urmă, ceasurile erau asamblate manual, de ceasornicari. Vechile ceasuri trebuiau întoarse regulat și aveau pendule le ”dădeau” viață. De aceea se și spune că ele ”merg” înainte, precum oamenii: un pas, o secundă, încă un pas, altă secundă. Se spunea că, lucrând la opera sa, ceasornicarul punea în fiecare dintre ceasurile de perete pe care le confecționa un pic din sufletul său. În același timp, la decesul cuiva, ceasul era oprit, pentru a speria sufletul, transformându-l în fantomă. De aceea se spune că un ceas de perete în casă alungă duhurile rele, fantomele.
Energie negativă
În ezoterism, un ceas este un obiect care nu numai că numără timpul, dar îl poate influența și în mod negativ. Astfel, se crede că ceasurile de perete sunt capabile să atragă energie „proastă”, iar în cazul în care cadranul este alcătuit din multe părți mici sau ascuțite, ele pot aduce certuri, necazuri și probleme de sănătate în casă.
Citește și Ceasul APOCALIPSEI. Mai sunt doar 100 de SECUNDE până la FINAL
Timpul nostru
În unele țări, se crede că, dacă un ceas oferit unui cuplu ca dar de nuntă, există riscul să se destrame în ziua când ceasul se oprește. Și dacă un astfel de cadou se face la o zi de naștere, curând, relațiile dintre ”donator și primitor” se vor rupe. În Asia, există un alt semn: dacă dai cuiva un ceas de perete, înseamnă că, de fapt, oferi acelei persoane timpul tău de viață.
Există o modalitate simplă de a evita impactul negativ al unui ceas de perete dăruit: completați cadoul cu o monedă pe care însă trebuie să o recuperați, într-un fel sau altul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.