Astfel, foamea este declanșată de un hormon, grelină, care face ca organismul să simtă această nevoie. Senzaţia de foame poate avea însă și alte cauze cum ar fi cele legate de sănătate. De exemplu, anumite afecțiuni ne fac să nu asimilăm mâncarea și să ne fie mereu foame.
Shahzadi Devje, dietetician şi expert în diabet, a precizat pentru Global News că senzaţia constantă de foame ar putea constitui un simptom al unei boli.
„Senzaţia persistentă de foame este un simptom tipic diabetului, care este acompaniată, de asemenea, de senzaţia de sete, urinare frecventă şi oboseală. O creştere a apetitului a fost observată în cazul persoanelor care suferă de depresie şi alte afecţiuni psihiatrice. Este recomandat să discuţi cu medicul tău dacă suspectezi ceva de acest tip”, a declarat expertul.
Abbey Sharp, dietitician din Toronto, spune că uneori oamenii au senzaţia de foame deoarece nu consumă alimente care să le ofere senzaţia de saţietate.
Altă cauza poate fi reprezentată de mâncatul prea rapid. „Când mănânci prea repede, corpul tău nu are prea mult timp la dispoziţie să îţi semnaleze creierul că eşti sătul. Procesul durează, în medie, 15-20 de minute”, a declarat Shahzadi Devje.
Este necesar mai mult somn, ambii experţi sunt de acord cu faptul că somnul poate interveni în declanşarea semnalelor de foame ceea ce determină mâncatul în exces. „Nu există niciun dubiu - o rutină decentă de somn te poate ajuta să previi senzaţia de foame persistentă, dar şi mâncatul în exces”.
Se pare că studiile au revelat faptul că o rutină a somnului nepotrivită contribuie pofta pentru mâncărurile de tip fast-food.
Nutriționistă: Slăbești 30 de kilograme cu două ciorbe
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.