Fermierii care cultivă tomate în spaţii protejate şi care au aplicat pentru a beneficia de ajutorul de minimis de cel mult 15.000 de euro ce se acordă anul acesta îşi vor putea valorifica produsele şi în perioada 1-15 iunie, se arată într-un proiect de HG aflat în dezbatere publică. Potriivit legislaţiei în vigoare, perioada de valorificarea a producției prevăzute se face în perioadele ianuarie-mai inclusiv și/sau noiembrie - 20 decembrie inclusiv.
"În primăvara anului 2019, pe fondul unei nebulozități accentuate în perioada înfloririi și a temperaturilor scăzute înregistrate până în apropierea datei de 1 aprilie, necorelate cu factorii de creștere și dezvoltare, a avut loc o decalare a perioadei de vegetație și întârzierea tuturor celorlalte fenofaze. Astfel, înflorirea și legarea întârziată au determinat fructificarea și coacerea tardivă a fructelor", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.
Citește și:Sfaturi de la cunoscători. Care sunt cele mai profitabile roșii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.