Piatra, pe care compania a numit-o "Beating Heart" (inima care bate), este un diamant brut de 0,33 carate care constă într-un diamant aflat în interiorul unui alt diamant.
Descoperirea neobișnuită - un diamant de culoare D, de tip IaAB - are o cavitate internă care cuprinde un diamant liber mai mic care se miște în acest spațiu.
De Beers a declarat că piatra prețioasă a fost descoperită într-una dintre minele sale din Africa sau Canada, dar originea exactă nu poate fi precizată.
Aceasta a ajuns De Beers Institute of Diamonds din Maidenhead, Anglia, în luna noiembrie a anului trecut, unde s-a verificat dacă este vorba despre o piatră de origine naturală.
Concluziile inițiale ale experților institutului sugerează că un strat intermediar de diamant de calitate slabă s-a șlefuit în timpul călătoriei sale spre suprafața Pământului, lăsând doar materialul de calitate mai bună respectiv diamantul exterior și miezul.
"Inima care bate" este un exemplu remarcabil a ceea ce se poate întâmpla pe parcursul călătoriei diamantelor naturale, de la formare până la descoperire, spune un reprezentant al companiei belgiene De Beers
Înregistrat acum pe platforma blockchain Tracr a De Beers, care certifică proveniența și parcursul de producție al unui diamant, "Beating Heart" va fi păstrat în forma sa brută în scopuri de cercetare și educaționale.
Concurentul Alrosa a găsit un diamant similar în anul 2019, care a fost numit "Matrioșca", după celebrele păpuși rusești. Piatra prețioasă de 0,62 carate, a cărei vechime este estimată la peste 800 de milioane de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.