"Politica fiscală germană este în prezent configurată pentru a lupta împotriva pandemiei şi a consecinţelor sale economice", se arată în comunicatul instituţiei.
Facilitate-pilot în valoare de 50 de milioane de euro. Află despre ce e vorba
În timpul crizei financiare din 2008/09, nivelul datoriei ca procent din PIB a urcat cu aproximativ 18 puncte procentuale, de la 64% în 2007 la 82% în 2010.
Luna trecută, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro (800 miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei.
După ce au devenit clare implicaţiile economice ale crizei, Executivul german a decis majorarea semnificativă a cheltuielilor şi renunţarea la politica "schwarze Null" ("black zero"), prin care de ani de zile Germania are un buget echilibrat, nu face noi împrumuturi, iar de şase ani raportează excedente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.