Întrebat de Elena Cristian când va fi gata recalcularea pensiilor din România, ministrul Muncii, Marius Budăi a spus data la care speră să se termine.
"Eu îmi doresc la 31 decembrie 2022 să fie gata, este un termen ambiţios. Mă voi întâlni cu toţi colegii de la casele de pensii din ţară. Am mesaje pentru fiecare în parte, mai discut cu ei până atunci, dar mesajul meu este clar, la 31 decembrie trebuie să închidem", a declarat Marius Budăi, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC BUSINESS.
Mai mult, ministrul Muncii a dat asigurări că nu va scădea nicio pensie, dat fiind faptul că va exista un impact bugetar în urma inechităților prezente în sistemul de pensii din țara noastră.
"Este scris în lege, nu trebuie să vă spună Marius Budăi. Evaluarea pe care am făcut-o când am construit legea era la undeva între 20 şi 30 de miliarde de lei, dar nu vreau să mă joc cu sumele.
Pe măsură ce vom înainte şi vom şti care este actul normativ final, atunci vom şti şi impactul final. Nu ne jucăm cu cifrele", a completat el.
În ceea ce privește salariile, ministrul a mai spus și că: "Ne-am asumat cu Comisia Europeanu să scoatem din sărăcie 2,1 milioane de oameni. Dar fără creșteri de alocații și salarii nu ai cum să faci acest lucru".
Budăi, despre LOCURILE de MUNCĂ din România
Marius Budăi, despre MAJORAREA PENSIILOR cu 40%. Ce se întâmplă
Budăi, GREȘEALA enormă despre PENSII făcută în PNRR: Nu există așa ceva!
Elena Cristian: Cine trebuie să facă astfel de demersuri în renegocierea PNRR?
"Eu mi-am făcut datoria din punct de vedere al Ministerului Muncii, împreuncă cu colegii din Minister, cu cei responsabili de PNRR, dar și cu instituțiile subordonate, am identificat punctele slabe, vulnerabilitățile, am transmis în partid, se va discuta tot mai aplicat în Coaliția politică care susține Guvernul, nu este o solicitare venită dintr-un moft sau dintr-o irealitate. Toate solicitările pe care le facem, le facem cu documente și cu motive extrem de clare. Dacă vreți, să o luăm puțin într-o ordine oarecare:
Pornind de la totalitatea sistemului public, care, ca o curiozitate negativa din punct meu de vedere, scris neprofesionist în PNRR, pentru că totuși PNRR nu este comunicarea publică.
În comunicarea publică, cei care nu sunt din sistem, pot folosi expresia "pensii speciale", dar dvs. știți că din punct de vedere juridic, în România, nu există așa ceva! (...)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.