"Coronapas" este disponibil printr-o aplicaţie securizată sau pe hârtie oamenilor care fie au fost vaccinaţi cu ambele doze, fie au un rezultat negativ la testul de depistare a coronavirusului, realizat cu cel mult 72 de ore înainte, fie au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 cu două până la 12 săptămâni în urmă.
Cartea electronică de identitate. Ce informații va conține
"Paşaportul corona" va fi extins pentru a include terasele, care urmează să se redeschidă în 21 aprilie, şi restaurantele, muzeele, teatrele şi cinematografele, care se redeschid din 6 mai. Ţara ar urma să se redeschidă complet în 21 mai, când Guvernul estimează că toţi cetăţenii de peste 50 de ani sunt vaccinaţi.
"Suntem încântaţi să oferim o soluţie care contribuie la redeschiderea graduală a economiei daneze. În ultimul timp am muncit din greu, sub presiune. Deci, este nemaipomenit să putem spune că suntem gata să începem", a afirmat Morten Elbaek Petersen, şeful Autorităţii sanitare din Danemarca, instituţia care s-a ocupat de implementarea "coronapas".
Măştile faciale sunt în continuare obligatorii.
Conform unui studiu realizat marţi de agenţia daneză de presă, 67% dintre repondenţi credeau că "paşaportul corona" este o idee bună, în timp ce 16% au răspuns că nu este o idee bună.
Danemarca este una dintre primele ţări europene care implementează un astfel de sistem şi Guvernul apreciază că ar trebui să rămână în vigoare până când întreaga populaţie adultă are acces la vaccin, adică până la finalul verii.
În Danemarca, o ţară cu 5,80 milioane de locuitori, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 234.317, iar numărul deceselor la 2.432.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.