"Plecăm cu un model de dezvoltare economică total diferit de modelul PSD, care se bazează pe consum şi care a ţinut multe zone din România în sărăcie, am putea spune în mod intenţionat, pentru a-i ţine dependenţi de voinţa baronilor lor locali. (...) Acest model de dezvoltare economică pe care îl promovează PNL se bazează pe investiţii finanţate din fonduri europene. Dacă în condiţii normale, România ar avea o creştere economică în medie de 4 - 5% în următorii ani, asta şi pentru că plecăm dintr-un punct în care România este în criză şi este firesc să crească, doar prin injecţia din fonduri europene, creşterea economică a României poate să fie accelerată cu 1,2 punte procentuale, ceea ce ne va permite să avem o creştere economică până în 2024 de peste 6%. Este un model economic studiat, analizat şi perfect fundamentat pe resursele bugetare de care dispune România", a susţinut Dancă, într-o conferinţă de presă.
Marcu (ASF): BVB trebuie să-și asume un rol regional mai pronunțat
Potrivit acestuia, creşterea economică va duce la creşterea salariului mediu net la 1.000 de euro până în 2024 şi la înfiinţarea a 560.000 de noi locuri de muncă.
"Creşterea economică va duce la creşterea principalilor indicatori pentru nivelul de trai al românilor. Această creştere economică de peste 6% se va traduce în viaţa românilor prin creşterea salariilor medii nete. Salariul mediu net în România va creşte până în 2024 la 1.000 de euro pe lună. (...) Până în 2024 ne-am propus o creştere a numărului de locuri de muncă cu 560.000, dar locuri de muncă mult mai bine plătite. Pentru că investim în angajaţi, în pregătirea acestora, astfel încât ei să poată să beneficieze de o productivitate crescută, care să permită o plată a salariului adecvată", a spus Dancă.
El a precizat că prin creşterea numărului locurilor de muncă şi a salariului net va creşte şi punctul de pensie cu peste 46% în 2024 comparativ cu 2019.
"Creşterea salariilor în România va permite creşterea contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale şi asta va permite inclusiv creşterea pensiilor. Pentru că noi avem o creştere a pensiilor fundamentată pe date economice, nu pe hârtie, fără nicio fundamentare economică. Creşterea numărului locurilor de muncă şi din creşterea salariului net va permite o creştere a punctului de pensie cu peste 46% în 2024 faţă de 2019. Creşterea pensiilor cu 40%, promisă de PSD, a fost doar pe hârtie, nu au realizat-o niciodată. Ştiau clar că nu aveau de gând să o facă, pentru că nu se putea face. Creşterea punctului de pensie nu se poate face decât pe baza datelor economice, aşa cum propune PNL. (...) Nu majorăm nicio taxă, nu introducem noi taxe, nu se taie salarii. Acesta este modelul de dezvoltare economică propus de PNL", a subliniat Dancă.
Ionel Dancă, candidat la Camera Deputaţilor din partea PNL Vrancea, a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă la Focşani, alături de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, cel care deschide lista de candidaţi ai PNL Vrancea la Camera Deputaţilor, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.