"Acum este momentul nostru! După toate lucrurile pe care am reuşit să le facem împreună în ultimii trei ani, sunt sigur că avem o şansă reală ca USR-PLUS să dea preşedintele. Şi ştiu că aveţi curajul să intrăm în această competiţie. Ştiu că avem voinţa să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveţi încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes şi în calitate de candidat la preşedinţia României", a spus Barna de la tribuna Congresului USR, care va stabili cine este candidatul Uniunii pentru alegerile prezidenţiale.
Barna a amintit că în urmă cu trei ani USR a început un drum ce are ca punct final schimbarea felului în care se face politică în România şi oricât de neverosimil părea acest obiectiv şi oricât de greu a fost şi este încă acest drum, după trei ani membrii Uniunii pot spune că au reuşit să facă ceea ce foarte puţini au crezut că ar putea fi posibil să se întâmple.
Citește și Legea pensiilor, adoptată. Care sunt schimbările
"Am arătat că oamenii obişnuiţi, care nu au mai făcut niciodată politică, pot crea un partid, pot intra în Parlament, pot deveni vocea relevantă a străzii într-o societate. Într-un fel, povestea noastră este aceeaşi cu povestea tuturor celor care au încercat să schimbe ceva în România în ultimii 30 de ani. Povestea noastră este de fapt povestea antreprenorilor care au pornit de la zero şi cărora cei din jur le-au spus n-ai să reuşeşti, n-ai relaţii, n-ai bani, nu ai cum. Este povestea voluntarilor din societatea civilă, cărora lumea le-a spus că nu vor putea să schimbe nimic, că aşa se fac lucrurile în România, că fără bani nu mişcă nimeni un deget. Este povestea tinerilor care s-au întors în ţară după ce şi-au terminat studiile în străinătate deşi li s-a spus la ce te întorci, îi întrebau ceilalţi. (...) Este povestea profesorilor care au continuat să facă performanţă deşi nimeni nu le-a dat vreo mână de ajutor, este povestea medicilor care au continuat să lucreze într-un sistem bolnav, este povestea funcţionarilor, da, a funcţionarilor oneşti şi competenţi care încearcă în fiecare zi să schimbe lucrurile în ciuda nepotismelor, a corupţiei şi imposturii din partea feudală a administraţiei româneşti. Este de fapt povestea oamenilor care au ieşit în stradă şi au rămas acolo să lupte împotriva abuzurilor şi care au rămas în stradă să înfrunte gazele lacrimogene şi bastoanele jandarmilor pe 10 august. Povestea noastră este povestea tuturor românilor care au ales să nu mai stea deoparte. Despre asta este USR", a spus Dan Barna.
Liderul USR a adăugat că şi povestea sa a început tot acum trei ani. "Eram cu familia la socri, de Paşte. Am primit un telefon, era Dacian Cioloş care mă întreba dacă vreau să fac parte din echipa de la Ministerul Fondurilor Europene. Am zis 'da', şi vă mărturisesc că îmi este foarte greu să mă gândesc că în acel moment şi până la acest discurs au trecut doar trei ani. Nu am făcut niciodată politică înainte de USR, eram antreprenor. (...) Dar după jumătate de an în guvern, mi-am dat seama că nu mă mai pot întoarce la viaţa mea de dinainte. Cred că ştiţi cu toţii secvenţa din Matrix când Neo trebuie să aleagă între pastila roşie şi cea albastră. Cea roşie îl aducea înapoi la viaţa de dinainte, în vreme ce pastila albastră îi deschidea ochii şi vedea lumea din jurul lui cum era cu adevărat. Cam aşa a fost şi la mine. Am acceptat această provocare şi am intrat în USR. Am intrat în USR în 2016 şi am ajuns deputat de Sibiu în Camera Deputaţilor. La congresul din 2017 voi m-aţi ales preşedintele partidului. De atunci şi până astăzi partidul a crescut de la 1.700 la aproape 15.000 de membri, de la 40 la peste 450 de filiale", a adăugat deputatul Uniunii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.