Directorul Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG), Dwikorita Karnawati, a declarat că numărul senzorilor instalaţi va ajunge la peste 560 până la sfârşitul acestui an. Karnawati a declarat că senzorii moderni pot primi şi transmite cu mai mare acurateţe semnalele seismice şi pot ajuta la salvarea vieţilor, notează VNA.
Bilanţul unui seism cu magnitudinea 6,5 produs joi în arhipelagul Moluce, în estul Indoneziei, a crescut la 23 de morţi, a anunţat vineri Agenţia pentru gestionarea dezastrelor, 15.000 de persoane fiind evacuate în adăposturi. Cutremurul a provocat rănirea a peste 100 de persoane şi a fost urmat de zeci de replici, declanşând panică în rândul locuitorilor. Sute de locuinţe, sedii de firme, şcoli şi alte instituţii publice au fost avariate.
Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.
Citește și Cutremur de proporţii. Un oficial ASF spune că sunt bani
Anul trecut, în Indonezia au fost consemnate 11.600 de cutremure. La sfârşitul lunii septembrie anul trecut, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, pe insula Celebes, a devastat regiunea Palu, făcând peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.