Putin l-a plasat pe șeful secției de informații externe a FSB în arest la domiciliu pentru că este furios pe serviciile de securitate pentru că nu l-a avertizat” că Ucraina ar putea rezista cu înverșunare invaziei, potrivit Daily Mail.
Vladimir Putin l-ar fi plasat pe șeful serviciului extern al FSB și pe adjunctul său în arest la domiciliu, după ce i-a acuzat pentru eșecurile serviciilor de informații care au făcut ca armata sa să înregistreze o serie de înfrângeri penibile în Ucraina. Andrey Soldatov, un autor respectat al serviciilor secrete ruse, a declarat că surse din cadrul FSB i-au spus că Serghei Beseda, 68 de ani, șeful serviciului extern al agenției, a fost arestat la ordinul lui Putin. De asemenea, este arestat Anatoly Boliukh, adjunctul lui Beseda, potrivit Soldatov, care a spus că Putin este „cu adevărat nemulțumit” de agenție – pe care a condus-o înainte de a deveni președinte.
Citeşte şi: Putin susţine că sancţiunile impuse Rusiei sunt o oportunitate
Vladimir Putin a declarat, vineri, că sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei militare în Ucraina constituie o oportunitate pentru dezvoltarea Rusiei şi Belarusului.
"Ultimii ani au arătat că sectoarele vizate de sancţiuni occidentale au dobândit noi competenţe şi noi niveluri tehnologice", a declarat Vladimir Putin, conform CNN, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.
"Acest moment este o oportunitate de consolidare a suveranităţii tehnologice şi economice", a subliniat Vladimir Putin.
Liderul de la Kremlin este convins că Rusia şi Belarus vor trece peste actualele dificultăţi şi vor "dobândi mai multe competenţe, mai multe oportunităţi de a se simţi independente, autosuficiente şi vor beneficia de pe urma actualei situaţii, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori".
La rândul său, Aleksandr Lukaşenko a evidenţiat necesitatea reconstruirii sectoarelor economice. "Trebuie să ne reconstruim economia, putem face acest lucru fără ceilalţi. Avem totul pentru a continua viaţa normală şi activităţile", a spus Lukaşenko.
NATO, Uniunea Europeană şi Grupul naţiunilor puternic industrializate, G7, au impus sancţiuni economice şi financiare severe Rusiei şi Belarusului, iar numeroase companii financiare, inclusiv bănci, au suspendat activităţile pe teritoriul Rusiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.