Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat că seismul produs luni dimineaţa în zona seismică Vrancea a avut o magnitudine revizuită de la 4 la 3,9 pe scara Richter. Odată cu această modificare, și adâncimea cutremurului a fost ajustată de la 140 km la 129 km.
Orașele din apropierea epicentrului
Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc în apropierea mai multor orașe importante, printre care: Focșani (37 km vest), Buzău (62 km nord), Sfântu-Gheorghe (73 km est), Brașov (85 km est), Bârlad (95 km sud-vest), Bacău (97 km sud) și Ploiești (99 km nord-est). Aceste informații sunt esențiale pentru specialiști, dar și pentru populația din zonele afectate.
Activitatea seismică din martie
De la începutul lunii martie, în România s-au înregistrat 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9. Aceste mișcări seismice frecvente confirmă activitatea tectonică din zona Vrancea, una dintre cele mai active din Europa. Specialiștii monitorizează constant această regiune pentru a oferi date precise și pentru a îmbunătăți sistemele de alertă.
Cel mai puternic cutremur din 2024
Până în prezent, cel mai puternic cutremur al anului 2024 s-a produs în județul Buzău, pe 16 septembrie, având o magnitudine de 5,4 pe scara Richter. Acest eveniment a demonstrat încă o dată potențialul seismic ridicat al regiunii și necesitatea adoptării măsurilor de precauție în cazul unui seism major.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.