Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP, cutremurul, care a avut magnitutdinea de 2,8 grade pe scara Richter, s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85 kilometri est de Brasov, 91 kilometri nordd-est de Ploiesti, 107 kilometri vest de Galati și 139 kilometri nord de Bucuresti.
Cel mai puternic seim din luna noiembrie a fost înregistrat în dimineața zilei de 5 noiembrie, tot în zona Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 79 de kilometri.
INCDFP este în coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, activitatea institutului fiind reglementată de o serie de acte normative.
Citește și Horoscopul ipocriților. Zodiile care se ascund în spatele unor măști
Institul desfășoară activități de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică în domeniul Fizicii Pământului, în general, şi al seismologiei în principal.
Cercetarea științifică în cadrul institutului este structurată pe cinci laboratoare:
Laboratorul Seismologie și structura litosferei - realizează cercetări fundamentale și aplicative pentru înțelegerea factorilor declanșatori ai cutremurelor, a parametrilor acestora, a modului de propagare a undelor seismice, a efectelor locale, a nivelurilor de hazard și risc seismic și la tsunami.
- Studii avansate de seismicitate (inclusiv seismicitatea istorică) și macroseismicitate
- Fizica sursei seismice
- Propagarea undelor seismice
- Structura și dinamica interiorului Pământului
- Evaluarea hazardului seismic și la tsunami
- Prognoza cutremurelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.